Бенксі підтвердив авторство 10 графіті, які кілька днів тому зʼявилися на східному узбережжі Англії

Автор:
Софія Телішевська
Дата:
Бенксі підтвердив авторство 10 графіті, які кілька днів тому зʼявилися на східному узбережжі Англії

Британський вуличний художник Бенксі підтвердив, що графіті в парку Ніколаса Еверітта в англійському місті Лоустофт та ще девʼять нових робіт належать йому.

Про це митець написав в Instagram, опублікувавши відповідний ролик.

На першому графіті зображені троє дітей в човні, а між ними помітний напис «Ми всі в одному човні» (Weʼre all in the same boat). При цьому судно зроблене з листа гофрованого заліза. Однак кілька днів тому влада Лоустофту прибрала лист, який був частиною роботи.

За словами міської адміністрації, конструкція перекривала стік води, а в районі очікуються сильні опади. Чиновники обіцяють «відновити човен», коли погода стабілізується.

Також Бенксі належить ще одне графіті, знайдене кілька днів тому біля колишнього магазину електротоварів Лоустофту. На картині зображена дитина, що намагається побудувати щось з піску, який лежить біля стіни.

Серед інших робіт Бенксі є пара, яка танцює на автобусній зупинці під музику чоловіка, який грає на акардеоні — це графіті зʼявилося у Грейт-Ярмуті, а за ним неподалік — кран для хапання іграшок з автомата у Горлстоні.

В Олтон Брод зʼявилася величезна чайка, яка пролітає над сміттєвим контейнером, в Лоустофті — миша, яка лежить на шезлонгу та пʼє коктейль. А от у Кромері художник зобразив крабів, що виповзають з черепашок, додавши надпис «Luxury rentals only».

У Грейт-Ярмуті на мініатюрній стайні в макеті села Меррівейл зʼявилося графіті з популярним щурячим персонажем і гаслом «Go big or go home».

У Горлстоні зʼявилася робота, яка зображує двох дітей, яких підкинули у повітря на човні, котрий надуває чоловік, що відволікся від розпивання алкоголю.

Також в Кінгс-Лінні художник вставив підроблений ріжок морозива в руку статуї Фредеріка Севіджа, який був мером міста з 1889 до 1890 року.

  • Бенксі здобув міжнародне визнання завдяки своєму оригінальному стилю сатиричного вуличного мистецтва і графіті, виконаних з використанням техніки трафаретного друку.
  • Його роботам притаманний чорний гумор, вони часто супроводжуються гострими епіграмами, які стають коментарями до соціальних і політичних аспектів життя сучасного суспільства.