У Польщі через напади посилюють охорону центрів вакцинації

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Польщі центри вакцинації від коронавірусу та їхні співробітники отримають посилену охорону. Усе через випадки нападів на них.

Про це пише «Польське радіо».

В уряді зазначили, що працівники центрів вакцинації будуть вважатися держслужбовцями. Завдяки цьому вони матимуть інший статус і соціальну захищеність.

«Усі працівники пунктів щеплень, особливо тих, що розташовані десь на вулицях і ринках, яким безпосередньо можуть погрожувати потенційні агресори, виконують дуже потрібну суспільну роботу», — підкреслив прем’єр Матеуш Моравецький.

У Польщі активно обговорюють останні випадки нападів антивакцинаторів на пункти щеплень та їхніх співробітників. Прем’єр пообіцяв, що найближчим часом направить законопроєкт до Сейму.

  • 2 серпня в польському місті Замостя невідомий підпалив мобільний пункт вакцинації та епідеміологічну станцію. У пункті вакцинації згоріли столи, медичне ліжко і компʼютер. На епідемстанції загорілася одна з підвальних кімнат, де згоріли захисні костюми.
  • Це не перший напад на пункт вакцинації у Польщі. Так, наприклад, у місті Гдиня противники вакцинації атакували автобус, в якому робили щеплення — відбулася словесна перепалка, але поліції все одно довелося втрутитись.