Парад, концерт на НСК та «Кримська платформа». Як Україна святкуватиме 30-ту річницю незалежності

Автор:
Софія Телішевська
Дата:
Парад, концерт на НСК та «Кримська платформа». Як Україна святкуватиме 30-ту річницю незалежності

Пресслужба Офісу президента України

Президент України Володимир Зеленський презентував план святкування Дня Незалежності країни. Свято триватиме не один день.

Про це президент розповів на форумі «Україна 30».

У межах відзначення 30-річчя незалежності України відбудеться понад 150 святкових заходів по всій країні. Для участі у святкуванні Дня Незалежності прибудуть сотні іноземних гостей. Усього очікується близько 30 делегацій країн та міжнародних організацій.

Святкові заходи триватимуть з 22 до 24 серпня. У ці три дні всі події пройдуть під гаслом — «Ти у мене єдина».

  • 22 серпня відбудеться вручення відзнаки «Національна легенда України».

Її присуджуватимуть громадянам за визначні особисті заслуги у становленні незалежної України, зміцненні її державності, захисті Вітчизни та служінні українському народові.

  • 23 серпня у географічному центрі нашої країни, в Черкаській області, відбудеться урочисте підняття синьо-жовтого стяга.

Також у цей день у Києві відбудеться установчий саміт «Кримська платформа» та саміт перших леді та джентльменів «М’яка сила у новій реальності».

Крім того, 23 серпня запланований святковий концерт для лідерів держав у Національній опері України за участю легенд опери та балету.

У День Незалежності України, 24 серпня, на центральній вулиці столиці відбудеться святковий парад Збройних сил України. Цього ж дня відбудеться концерт італійського співака Андреа Бочеллі.

  • 24 серпня на НСК «Олімпійський» також розпочнеться святкове шоу «Незалежність у нашій ДНК. День Незалежності країни».

У ньому візьмуть участь естрадні зірки, артисти опери та балету, а також симфонічний оркестр. Завершиться музичне дійство яскравими феєрверками.