Міністр Ляшко: ЄС найближчим часом визнає сертифікати про вакцинацію препаратом CoronaVac

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що Євросоюз найближчим часом визнає сертифікати про вакцинацію препаратом CoronaVac.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Я комунікував з європейським регіональним директором бюро ВООЗ-напряму, з колегами у Брюсселі, які працюють у Єврокомісії — усі кажуть, що питання на часі, і найближчим часом буде розглянуто, і всі вакцини, які визнані Всесвітньою організацією охорони здоровʼя, дозволять, щоб подорожувати по ковідному сертифікату», — пояснив Ляшко.

Він нагадав, що ВООЗ сертифікувала вакцину CoronaVac, але європейський регулятор наразі лише розглядає цей препарат. За словами Ляшка, визнати вакцину мають найближчим часом.

  • Україна домовилася з Європейською комісією зробити сумісними український та європейський цифрові сертифікати про імунітет від COVID-19. Такі сертифікати діятимуть 180 днів з дня отримання другої дози вакцини та стільки ж — з дня отримання позитивного результату на коронавірус (тобто після хвороби й одужання). При цьому Міністерство охорони здоровʼя заявило, що вже готове видавати міжнародне свідоцтво про вакцинацію в паперовій формі громадянам, які отримали дві дози вакцини від коронавірусу.