Рада остаточно ухвалила законопроєкт про створення «Дія City»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Рада остаточно ухвалила законопроєкт про створення «Дія City»

Гонтар Володимир / УНІАН

Верховна Рада у другому читанні ухвалила законопроєкт про створення «Дія City». Резиденти «Дія.City» матимуть пільговий режим оподаткування, який стимулюватиме розвиток IT-сфери.

За відповідне рішення проголосували 262 нардепи.

Законопроєкт дає змогу компаніям обрати систему оподаткування: або сплата податку на прибуток (18%), або сплата податку на виведений капітал (9%). Також існуватимуть спеціальні умови для звільнення від оподаткування.

Наймані працівники компаніями називатимуться гіг-працівниками і вони працюватимуть за гіг-контрактами. Такі працівники сплачуватимуть знижений податок на дохід (5%), а також ЄСВ (22% від мінімальної зарплати в Україні) та військовий збір (1,5%). Водночас вони матимуть всі соціальні гарантії найманого працівника, зокрема оплачувані відпустки та лікарняні.

У документі вказано, що відповідний режим у «Дія City» встановлюється на необмежений термін, але не менше ніж 25 років з дня реєстрації першого резидента.

«Загальні засади функціонування Дія City — свобода діяльності, невтручання, презумпція правомірності діяльності — поширюються не лише на резидентів Дія City, а й на всі ІТ-компанії», — зазначили у Міністерстві цифрової трансформації.

  • Дія City — це спеціальний правовий режим для IT-індустрії, який дозволить створити в Україні найпотужніший IT-хаб у Центральній та Східній Європі. Українці та підприємці з усього світу матимуть можливість швидко реалізовувати найамбітніші інноваційні та бізнес-ідеї та ефективно їх впроваджувати.