Секретар РНБО Данілов заявив, що через закон про деолігархізацію бізнесмени самі стали відмовлятися від активів. Імена він не назвав

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що олігархи на тлі президентського законопроєкту про деолігархізацію почали самі відмовлятися від активів. Конкретних прізвищ він при цьому не назвав.

Про це Данілов розповів в інтервʼю українському Forbes.

«Можливо, після прийняття закону про деолігархізацію ми не включимо в реєстр олігархів жодного прізвища, бо вони самі відмовляться від активів та повернуть частину державі. Люди вже почали добровільно відмовлятися від свердловин. Ми маємо історію по кожному олігарху і знаємо, як вони заволоділи своїми активами. Вони повинні це зрозуміти та позбутися активів, щоб не потрапити до переліку олігархів. Якщо вони зʼявляться в реєстрі, це буде відомо всьому світу. Не думаю, що їм це потрібно», — сказав Данілов.

Також він розповів про маловідомий факт приналежності бізнесменові Дмитру Фірташу, проти якого введено санкції, одного з родовищ титанової галузі. Данілов не сказав, про що конкретно йдеться, але зазначив, що Фірташ отримав його у грудні 2004 року у розпал Помаранчевої революції.

«Це була одна з домовленостей, про які суспільству не розповідали. Хто домовлявся? Мабуть, росіяни просили передати родовище Фірташу. Кого саме просили — ми розбираємося», — сказав Данілов.