Україна дебютувала на Євро-2020 з поразки Нідерландам

Автор:
Костя Войтенко
Дата:
Україна дебютувала на Євро-2020 з поразки Нідерландам

Joosep Martinson / Stringer / Getty Images

У неділю, 13 червня, збірна України в першому матчі Чемпіонату Європи поступилася Нідерландам із рахунком 2:3. «Жовто-сині» пропустили два м’ячі на початку другого тайму, потім зрівняли рахунок, але впустили нічию в кінці поєдинку.

У стартовому складі наставник української збірної Андрій Шевченко випустив відразу вісім гравців-дебютантів чемпіонатів Європи. Лише Олександр Зінченко та Сергій Сидорчук захищали кольори національної команди на Євро-2016, а Андрій Ярмоленко — і на Євро-2012.

Щоправда, вже на 13-й хвилині Шевченко вимушено вніс корективи – через травму Олександра Зубкова замінив Марлос.

Перший гол Нідерланди забили на початку другого тайму — на 52-й хвилині відзначився півзахисник Джорджіньо Вейналдум, а за сім хвилин подвоїв перевагу Ваут Вегорст. Вже на 75-й хвилині Андрій Ярмоленко відіграв один гол, а за декілька хвилин Роман Яремчук зрівняв рахунок — 2:2.

Але втримати нічию українці не змогли, на 85-й хвилині Дензел Думфріс влучним ударом в кут воріт здобув перемогу для збірної Нідерландів.

В іншому матчі «української» групи С Австрія обіграла дебютанта чемпіонатів Європи — Північну Македонію — з рахунком 3:1. У першому таймі команди обмінялися голами. На мʼяч австрійця Штефана Лайнера македонці відповіли влучним ударом Горана Пандева. У другій половині зустрічі Австрія двічі вразила ворота суперника — по голу на рахунку Міхаеля Грегоріча і Марко Арнаутовича.

Турнірна таблиця групи С після перших матчів

UEFA

Відкрив же ігровий день 13 червня матч квартету D, в якому Англія мінімально обіграла Хорватію — 1:0. Єдиний гол на 57-й хвилині забив Рахім Стерлінг.

  • Свій наступний матч на Євро-2020 Україна проведе з Північною Македонією 17 червня (о 16:00). А вже 21 червня команда Андрія Шевченка зіграє останній поєдинок групового етапу — з австрійцями. На поле команди вийдуть о 19:00. Усі матчі української збірної на Євро-2020 транслюють телеканали «Футбол» і «Україна».