«Стільки вакцини немає». Ляшко спростував заяву Шмигаля про початок щеплення усіх, хто записався через «Дію»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Стільки вакцини немає». Ляшко спростував заяву Шмигаля про початок щеплення усіх, хто записався через «Дію»

Міністерство охорони здоров'я України

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко спростував заяву премʼєр-міністра Дениса Шмигаля про те, що найближчими вихідними будуть вакцинувати усіх громадян, які записалися в чергу через додаток «Дія».

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Є всі охочі та є спроможності системи охорони здоров’я і наявність вакцин в Україні. Сьогодні 500 тисяч доз вакцини у нас немає для того, щоб провакцинувати всіх охочих у додатку», — сказав Ляшко.

За його словами, у пріоритеті для МОЗ залишаються громадяни віком від 65 років. «Ми робимо все можливе, щоб розпочати вакцинацію людей, які записані в лист очікування в додатку «Дія»​ на цих вихідних. Наразі пріоритетом для нас є люди, старші за 65 років. У листі очікування в «Дії» у нас таких є 23 900 людей, і ми спробуємо провакцинувати їх в ці вихідні», — сказав заступник міністра охорони здоровʼя.

  • ​У середу Шмигаль заявив, що в Україні у вихідні вакцинуватимуть від коронавірусу тих, хто записався на щеплення через портал або додаток «Дія». За його словами, всі охочі зможуть отримати щеплення в порядку живої черги — починаючи з 15—16 травня.
  • Станом на 11 травня через «Дію» записалися 532 тисячі людей. Зробити це можна через портал або через мобільний додаток.