Bloomberg: Засновник Amazon і найбагатша людина світу Безос будує собі 127-метрову яхту — за $500 мільйонів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Bloomberg: Засновник Amazon і найбагатша людина світу Безос будує собі 127-метрову яхту — за $500 мільйонів

Phillip Faraone / Getty Images for WIRED25

Засновник Amazon і найбагатша людина світу Джефф Безос замовив будівництво однієї з найбільших у світі вітрильних яхт. Статки мільярдера, за даними Forbes Real Time, оцінюють у $191 мільярд.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела.

За даними агентства, судно будує нідерландська компанія Oceanco, його оцінюють у понад $500 мільйонів. Трищоглова яхта буде завдовжки 127 метрів, також до неї збудують допоміжну яхту з вертолітним майданчиком. Це зробить її однією з найбільших вітрильних яхт, коли-небудь збудованих у Нідерландах — неофіційному центрі суднобудування для найбагатших, додає агентство.

Bloomberg зазначає, що після початку пандемії коронавірусу попит багатіїв на дорогі яхти різко виріс і набагато перевищив пропозицію. Видання у приклад наводить інформацію, яку отримало зі своїх джерел, про нову яхту, що будують для кінорежисера Стівена Спілберга. Його нинішня яхта недавно була виставлена ​​на продаж за $158 мільйонів.

Нагадаємо, у лютому Джефф Безос заявив, що у третьому кварталі 2021 року перейде з посади гендиректора Amazon на посаду виконавчого голови ради директорів. Він керував компанією 27 років.

  • За даними Forbes, у 2021 році кількість мільярдерів в усьому світі безпрецедентно зросла — до 2 755 осіб, що на 660 більше, ніж у 2020. Найбільше багатіїв у США, на другому місці — Китай. Українські мільярдери за останній рік теж збагатіли — у світовому списку їх усього семеро.
  • Статки сотні найбагатших українців за рік пандемії зросли на 42%. Список, який складає Forbes Україна, очолив Рінат Ахметов. Петро Порошенко опустився на сьоме місце.