Bihus.Info: У МАУП заднім числом опублікували збірники з матеріалами Киви, яких до цього там не було

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Bihus.Info: У МАУП заднім числом опублікували збірники з матеріалами Киви, яких до цього там не було

УНІАН

Міжрегіональна академія управління персоналом (МАУП) опублікувала в себе на сайті збірники науково-практичних конференцій з матеріалами нардепа від ОПзЖ Іллі Киви, яких раніше не було. Нардеп посилався на ці роботи під час захисту кандидатської дисертації.

Про це пише Bihus.Info.

Матеріали зʼявилися наступного дня після виходу журналістського розслідування. Академія опублікувала «оновлені версії» збірників матеріалів науково-практичних конференцій 2018 й 2019 років із матеріалами Киви.

У цих версіях з’явились додаткові сторінки із матеріалами нібито від Киви. Журналісти стверджують, що в інтернеті досі доступні попередні варіанти цих самих збірників з меншою кількістю сторінок.

У дисертації Киви, опублікованій на сайті Інституту підготовки кадрів Державної служби зайнятості, вказано, що Кива брав участь у двох наукових конференціях МАУП — у 2018 та 2019 роках. При цьому там вказано, що роботи Киви опубліковані у збірниках на ст. 152—154 та ст. 414—416. У розслідуванні Bihus.Info йшлося про те, що наявний в інтернеті офіційний збірник матеріалів конференції 2018 року має лише 144 сторінки. Збірник конференції 2019 року має 414 сторінок, остання з яких містить вихідні дані. Матеріали виступів Іллі Киви в обох відсутні. Відсутність Киви на цих конференціях підтвердила також їхня координаторка Оксана Пархоменко-Куцевіл.

  • 26 квітня стало відомо, що Кива захистив кандидатську дисертацію і тепер може отримати науковий ступінь — кандидат наук з державного управління. Захист проходив в Інституті підготовки кадрів Державної служби зайнятості, члени комісії проголосували одностайно (13 — за). Під час захисту троє невідомих чоловіків блокували вхід в аудиторію, а сам Кива хамив журналістам.
  • Пізніше журналісти Bihus.Info випустили відео, в якому розібрали дисертацію Киви. У ній багато неточностей, немає конкретики, плутанина у джерелах, підроблені документи тощо.
  • Пізніше в атестаційній колегії Міністерства освіти і науки, яка присуджує науковий ступінь, заявили, що дисертацію Киви можуть направити на повторне рецензування.