«Досягли межі». Глава МОЗ Степанов заявив, що збільшити кількість ліжок з киснем вже неможливо

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
«Досягли межі». Глава МОЗ Степанов заявив, що збільшити кількість ліжок з киснем вже неможливо

УНІАН

Кількість ліжок з киснем для пацієнтів із коронавірусом в Україні досягла свого максимуму, збільшити її неможливо. Про це міністр охорони здоровʼя Максим Степанов заявив на брифінгу.

«Ми збільшили вже кількість ліжок і потужність медичної системи до неймовірних цифр. У нас ліжок з киснем понад 67 тисяч. Це вже певна межа, збільшувати далі немає куди, бо інші хвороби не уходили на канікули, їх теж треба лікувати», — заявив Степанов.

Загалом заповненість ліжок с киснем становить біля 58% і продовжує зростати. Найбільш напружена ситуація з ліжками в Києві, а також у Хмельницькій, Миколаївській та Житомирській областях.

Степанов наголосив, що нові штами коронавірусу більш агресивні й мають менший інкубаційний період. До того ж вони вражають не тільки органи дихання, але й печінку, нирки, нервову систему, що ускладнює процес лікування.

Окремо міністр анонсував, що найближчими днями із «червоної» зони поступово почнуть виходити західні регіони (зокрема, Івано-Франківська область), у яких епідемічна ситуація покращується.