«Ткаченко отримав список умов». Цибульська розповіла, як стала очільницею Центру інформаційної безпеки

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Керівниця Центру інформаційної безпеки при Міністерстві культури Любов Цибульська отримала пропозицію зайняти відповідну посаду від міністра Олександра Ткаченка. Вона кілька днів обмірковувала пропозицію і склала список обовʼязкових умов.

Про це Цибульська розповіла в інтервʼю «Бабелю».

«Я, чесно, була здивована цією пропозицією. Незадовго до цього він [Олександр Ткаченко] покликав на зустріч представників громадських організацій, серед них була я. Ми обговорювали майбутній центр і можливу участь неурядових організацій в його роботі. Потім мене покликали модерувати дискусію на «Україна 30», де [голова Офісу президента] Андрій Єрмак і Ткаченко оголосили про створення центру. Після форуму Ткаченко запросив мене на зустріч і запропонував очолити центр. Я взяла кілька днів подумати й прописала список обов’язкових умов, за яких погоджусь на це», — сказала Цибульська.

За її словами, головними умовами була повна відсутність політичного тиску, фокусування на прямій боротьбі з Росією, а також самостійний набір команди та свобода у веденні переговорів. Вона акцентувала на тому, що центр не повинен перетворитися на інструмент внутрішньополітичної боротьби.

При цьому Цибульська додала, що якщо хтось з українських політиків чи керівників держави поширює фейк або російський наратив, то центр повинен про це говорити. Однак вона зазначила, що проговорила автономність, самостійність і свободу з Ткаченком, після чого вони підписали меморандум.