CIT: Росія перекидає до окупованого Криму «псковських десантників», які вже воювали на Донбасі

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Росія перекидає до окупованого Криму 76-ту гвардійську десантно-штурмову дивізію. Це «псковські десантники», які ще влітку 2014 року брали участь у війні на Донбасі та зазнали серйозних втрат.

Про це пише група журналістів-розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT).

Там зазначили, що 4 квітня виявили у Tik Tok відео залізничного вагону з самохідною артилерійською установкою «Нона-С», яка перебуває на озброєнні повітряно-десантних військ. Перевіривши вагон на спеціальному російському сервісі, там з’ясували, що він прямує з станції «Черьоха» у Псковській області до окупованого Криму.

Вантажовідправником і вантажоотримувачем вказана військова частина 07264, тобто 76-та гвардійська десантно-штурмова дивізія. Вона відома тим, що брала безпосередню участь у війні в Чечні, а також на Донбасі. Псковські ЗМІ писали кілька разів про появу на кладовищах багатьох свіжих могил російських військових, які загинули на Донбасі наприкінці літа 2014 року.

Також CIT підтвердила перекидання інших частин до українських кордонів. Зокрема, 74-ї гвардійської мотострілецької бригади з Кемеровської області до Воронезької (біля Харкова).