Росія в Криму блокує доступ до щонайменше 27 українських сайтів, переважно — новинних

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Росія в Криму блокує доступ до щонайменше 27 українських сайтів, переважно — новинних

Sergei Malgavko \ TASS via Getty Images

В окупованому Росією Криму заблоковані щонайменше 27 українських сайтів, більша частина — інформаційні ресурси.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група за результатами проведеного моніторингу в лютому — березні 2021 року.

«Мінімум 12 провайдерів у 12 кримських населених пунктах повністю блокують сайти 22 українських медіа: Укрінформ, «Цензор.нет», QHA, «След.нет», «Інформаційний опір», UAinfo, Blackseanews, «112 телеканал», «Апостроф», «Главком», «Головне», «Громадське радіо», «Центр журналістських розслідувань», «Подробиці», «Стрічка», «ТонеТо», ТСН, «Депо», «Українська правда», «РБК Україна», «Дзеркало тижня», «Херсон Daily», — йдеться у повідомленні.

Також правозахисники зазначають, що в Криму повністю заблоковані сайти LinkedIn, Меджлісу кримськотатарського народу, «Свідків Єгови», Міністерства з питань реінтеграції ТОТ України та організації «Хізб ут-Тахрір».

Зокрема, проблеми в доступі до сайтів спостерігають у Севастополі, Сімферополі, Ялті, Бахчисараї, Джанкої, Керчі, Красноперекопську, Білогірську, Кіровську тощо.

«Постійне блокування провідних українських незалежних онлайн-медіа на території окупованого Криму порушує право жителів півострова на доступ до інформації. Продовжуючи такі обмеження незалежних ЗМІ в Криму, РФ не тільки обмежує свободу слова, але і створює додаткові ризики для життя і здоровʼя жителів Криму», — наголосили у Кримській правозахисній групі.