КМДА поскаржилась поліції на те, що в інтернеті продають спецперепустки для проїзду у громадському транспорті

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
КМДА поскаржилась поліції на те, що в інтернеті продають спецперепустки для проїзду у громадському транспорті

Чузавков Сергей / УНИАН фото

Департамент транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації звернувся до Нацполіції через оголошення в інтернеті щодо продажу спецперепусток для проїзду у громадському транспорті під час локдауну.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Спеціальні перепустки (це лише пропуск у транспорт, за проїзд треба платити окремо) почали видавати у пʼятницю, 2 квітня. Того ж дня в інтернеті зʼявились оголошення про їх продаж за 100 гривень. У КМДА наголосили, що таким чином киян уводять в оману й дискредитують міську адміністрацію.

Зазначимо, що такі спеціальні перепустки у громадський транспорт КМДА безкоштовно видає працівникам зі сфери критичної інфраструктури — це медичні працівники, правоохоронці, працівники житлово-комунальної сфери, супермаркетів та аптек, соціальні працівники, представники ЗМІ тощо.

Як отримати спецперепустку?

Керівники підприємств та організацій мають надіслати лист на імʼя директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА. У листі необхідно вказати назву підприємства, обґрунтування необхідності отримання спецперепусток та кількості спецперепусток із зазначенням штатної чисельності працівників підприємства. Окрім цього, у листі мають бути зазначені реквізити підприємства (з мокрою печаткою), його місце розташування (адреса та район Києва), контактна особа для отримання спецперепусток та її номер телефону.

Після того як у департаменті розглянуть лист, контактній особі повідомлять про місце та час отримання спецперепусток. Водночас у КМДА наголосили, що не приймають заяви від окремих осіб, а кількість спецперепусток обмежена.

Зауважимо, спеціальні перепустки, які вводили навесні 2020 року, нині діяти не будуть.

  • 31 березня у столиці вирішили посилити карантинні обмеження — з 5 до 16 квітня (але можуть продовжити). Проїзд у громадському транспорті буде за спецперепустками, також зачиняють школи та дитсадки.