«США підтримують політичний план Зеленського». Нардепам СН пояснили, як коментувати розмову з Байденом

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«США підтримують політичний план Зеленського». Нардепам СН пояснили, як коментувати розмову з Байденом

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Аналітичний та інформаційний відділи фракції «Слуги народу» підготували для депутатів ефірні тези про те, як коментувати першу розмову президента Володимира Зеленського з американським лідером Джо Байденом.

Документ з ефірними тезами для «слуг» опинився в розпорядженні «Бабеля».

Автори наголошують, що відбулося «змістовне знайомство президентів». Ключовою темою стала безпекова ситуація на окупованій території України та російська активність поблизу українських кордонів. Але автори тез наголошують, що не тільки це.

«США підтримують політичний план президента Зеленського по реформуванню нашої держави — посиленню безпеки, боротьбі з корупцією, роботі заради економічного зростання […] Ми маємо разом захищати наші демократії, тому що загроза від Росії направлена не просто на захоплення наших територій, а на знищення нашого способу життя», — наголошують у тезах.

Автори пояснюють нардепам СН, як відповідати на питання, «якщо скажуть, що ця розмова не відбулась би без загострення на Донбасі».

«Іноді російські пропагандисти не б’ють по українській владі так, як вітчизняні нібито патріоти. Головне у контактах між першими особами держав не те, як швидко відбувається перша розмова, а те, чи глибокою є довіра між лідерами та чи є результативними відносини», — підкреслюють автори.

Разом з тим, у документі також зазначають, що взаємини зі США «не будуються на якомусь одному прізвищі». «Стратегічне партнерство між нашими державами і спільність інтересів між нашими народами ніколи не змінювались і не зміняться. Це назавжди», — наголошують у тезах.