У МЗС Британії заявили про підтримку суверенітету України: Масштабна військова ескалація Росії матиме для неї тяжкі наслідки

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
У МЗС Британії заявили про підтримку суверенітету України: Масштабна військова ескалація Росії матиме для неї тяжкі наслідки

Vienna Reyes / Unsplash

Держсекретар у закордонних справах і справах співдружності націй та розвитку Великої Британії Домінік Рааб у телефонній розмові з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою запевнив, що Лондон підтримує територіальну цілісність і суверенітет України на тлі російської агресії у Криму та на Донбасі.

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

«Я підтвердив, що Сполучене Королівство підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, у своєму заклику до Дмитра Кулеби сьогодні. Ми серйозно стурбовані військовою діяльністю Росії, яка загрожує Україні», — заявив Рааб.

До свого допису він також додав хештег #CrimeaisUkraine (Крим — це Україна).

Зі свого боку Кулеба поінформував співрозмовника про дії РФ, яка здійснює не лише військову ескалацію на лінії дотику з тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей та у Криму, але й відчутно посилює дезінформацію та пропаганду, повідомляє пресслужба МЗС.

«Російська пропаганда не полишає спроб нав’язати хибну думку про якісь нібито плани України здійснити якісь військові дії або провокації. Це повна нісенітниця. Україна ніколи не прагнула і не прагне ескалації, Україна завжди прагнула і прагне миру», — сказав український міністр.

Водночас Рааб висловив переконання, що будь-яка спроба Росії піти на масштабну військову ескалацію матиме для неї тяжкі наслідки.