Офіс президента про першу розмову з Байденом: Без підтримки Україну не залишать

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Офіс президента про першу розмову з Байденом: Без підтримки Україну не залишать

Пресслужба Офісу президента України

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що президент США Джо Байден запевнив, що Штати не залишать Україну без підтримки.

Про це Єрмак сказав у коментарі Інтерфакс-Україна за результатами першої розмови президента Володимира Зеленського з американським лідером.

Глава ОП наголосив, що розмова була «хорошою» і тривала близько 50 хвилин. Він стверджує, що Байден запевнив у підтримці реформ, що проводяться в Україні.

«За словами президента США, у нього є повна інформація про те, що відбувається в Україні та навколо неї. Він запевнив, що США не залишать Україну без підтримки», — заявив Єрмак.

Він також зазначив, що Зеленський запросив Байдена взяти участь у саміті «Кримської платформи». Водночас президент США зазначив, що «чекає можливості знову відвідати Україну», і згадав свій виступ у Верховній Раді.

Зазначимо, телефонна розмова Зеленського і Байдена відбулася 2 квітня, їхні перемовини пройшли вперше. У Білому домі за фактом розмови повідомили, що Байден підтримав територіальну цілісність і суверенітет на тлі російської агресії у Криму та на Донбасі.

Нагадаємо, за кілька днів до цього розмову провели глава Міноборони України Андрій Таран і глава Пентагону Ллойд Остін, який пообіцяв підтримку Україні в разі ескалації російської агресії. Також відбулася розмова міністра закордонних справ Дмитра Кулеби з державним секретарем США Ентоні Блінкеном.