ВООЗ: Бразилія стала новим епіцентром коронавірусу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
ВООЗ: Бразилія стала новим епіцентром коронавірусу

sergio souza / Unsplash

Бразилія стала новим епіцентром пандемії коронавірусу — ситуація у країні критична. Про це заявила епідеміолог Всесвітньої організації охорони здоровʼя Марії ван Керхове, передає Reuters.

Вона додала, що у лікарнях відділення інтенсивної терапії заповнені на понад 90%. Станом на 2 квітня, за даними Університету Джонса Гопкінса, США перебувають на першому місці за кількістю хворих на коронавірус (30 538 840 людей), Бразилія — на другому (12 839 844), на третьому — Індія (12 221 665). Щодо кількості смертей, то у Бразилії померли 325 284 людини (у США 553 120, в Індії —162 927).

Зазначимо, що президент країни Жаїр Болсонару з початку пандемії применшує загрозу коронавірусу — він закликає бразильців продовжувати ходити на роботу, аби економіка не впала, й «нападає» на губернаторів штатів за те, що ті посилюють карантин на місцях . Сам же Болсонару вже перехворів коронавірусом. Під час хвороби його бачили на вулиці без маски і він не раз розмовляв з іншими людьми. Також він заявляв, що не буде вакцинуватись: «Під загрозою моє життя? Це моя проблема».

Щодо загалом вакцинації у країні, то у Бразилії імунізація розпочалась 17 січня. У країні дозволені дві вакцини — AstraZeneca та Sinovac. Станом на 2 квітня у Бразилії вакцинували понад 20 мільйонів людей (4 млн з них отримали дві дози).

27 березня бразильські учені заявили, що винайшли власну вакцину від коронавірусу. Її назвали ButanVac. Випробування вакцини розпочнуться у квітні після того, як регулятор надасть відповідний дозвіл. Після цього на травень заплановане масове виробництво препарату. Учені зазначили, що випробування вакцини на тваринах були успішними. Вони також повідомляють, що, швидше за все, для вироблення імунітету вистачить однієї дози.