Загострення на Донбасі: Бойовики «ЛДНР» оголосили про призов 400 осіб на військову службу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

На тлі заяв головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака про те, що Росія накопичує біля кордонів України озброєння та сили, і даних української розвідки про загрозу вторгнення військ Росії вглиб країни, бойовики «ЛДНР» оголосили призов 400 жителів окупованих територій Донбасу.

Ватажок бойовиків «ДНР» Денис Пушилін 25 березня видав «указ» про призов на військову службу 200 громадян віком від 18 до 27 років терміном на пів року.

«Здійснити з 1 квітня до 15 липня 2021 року призов на військову службу громадян 1994—2003 років народження, які не перебувають у запасі», — йдеться в «указі» ватажка бойовиків.

Ватажок бойовиків «ЛНР» Леонід Пасічник теж видав «указ» про набір на нібито навчання за військово-обліковими спеціальностями. Він проходитиме з 1 квітня до 30 вересня, повідомляють «Новости Донбасса».

«Навчання» триватиме теж протягом шести місяців на базі «народної міліції ЛНР» і буде прирівняне до проходження військової служби. Призвати планують теж 200 осіб віком від 18 до 27 років.