Локдаун у Києві: у КМДА розповіли, хто і як може отримати спецперепустку для проїзду у транспорті

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Локдаун у Києві: у КМДА розповіли, хто і як може отримати спецперепустку для проїзду у транспорті

Barcroft Media / Contributor

Користуватися громадським транспортом у Києві з 5 до 16 квітня зможуть лише працівники критичної інфраструктури міста за наявності спеціальної перепустки, документів для посвідчення особи та сплати проїзду.

Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

Згідно з порядком видачі спецперепусток, їх зможуть отримати медичні працівники, працівники житлово-комунального господарства, рятувальники, поліцейські, працівники транспорту, соціальних служб, а також працівники продовольчих магазинів, аптек та представники засобів масової інформації (ЗМІ).

До того ж у КМДА пояснили, як отримати спецперепустки.

«Керівники підприємств та організацій мають надіслати лист на директора Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органа Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). У листі необхідно вказати назву підприємства, обґрунтування необхідності отримання спецперепусток та кількості спецперепусток із зазначенням штатної чисельності працівників підприємства», — йдеться у повідомленні.

Окрім цього, у листі мають бути зазначені реквізити підприємства (з мокрою печаткою), його місце розташування (адреса та район Києва) і контактна особа для отримання спецперепусток та її номер телефону.

Після того як у департаменті розглянуть лист, контактній особі повідомлять про місце та час отримання спецперепусток.

Водночас у КМДА наголосили, що не приймають заяви від окремих осіб, а кількість спецперепусток обмежена.

Зауважимо, спеціальні перепустки, які вводили навесні 2020 року, нині діяти не будуть.