«ЧЕСНО»: Нардеп Тищенко намагався зірвати підрахунок голосів на 87 окрузі — він буянив і чіплявся до журналістів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Депутат від «Слуги народу» Микола Тищенко намагався зірвати підрахунок голосів у 87 окрузі Івано-Франківської області, чіплявся до журналістів і домігся вилучення з окружкому кандидата в депутати Верховної Ради від «За майбутнє» Олександра Шевченка.

Про це повідомляє рух «ЧЕСНО».

Спостерігачі повідомили, що Тищенко приїхав на округ з кількома депутатами «Слуги народу». Судячи з фотографії, з ним був Артем Дмитрук.

«Героєм цієї ночі на Франківщині став нардеп Микола Тищенко. Це очільник десантної групи «Слуги народу», яку відправили для зриву підрахунку голосів на ОВК № 87. І він поки успішно справляється з цією ганебною місією. Те, що він робив вночі на засіданні виборчої комісії, заслуговує окремої уваги», — зазначили спостерігачі.

За їхніми словами, Тищенко плутав Прикарпаття із Закарпаттям, а потім став вимагати у журналістів посвідчення, перевіряти їх на справжність, вимагати паспорти та проводити обшук людей на наявність зброї. Також він часто кричав і звинувачував Шевченка в сепаратизмі, вимагаючи вибачитися на колінах.

«Шевченка вирішили вилучити з дільниці, хоча він не реагував на провокації Тищенка, які, ймовірно, були розраховані на те, щоб вивести кандидата з себе, і його таки вилучили [...]. На відміну від Тищенка, Шевченко — субʼєкт виборчого процесу, має право перебувати на ОВК і контролювати процес підрахунку голосів», — додали в русі.

Окружна виборча комісія з 11:00 продовжила роботу. Спостерігачі заявили, що на мішках з документацією зірвані пломби, що говорить про можливі фальсифікації.