У поліції підтвердили, що свастика на будівлі ОП з’явилася після протесту. Уже відомо, хто це зробив

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У поліції підтвердили, що свастика на будівлі ОП з’явилася після протесту. Уже відомо, хто це зробив

Оксана Коваленко / «Бабель»

Зображення свастики на будівлі Офісу президента зʼявилося вже після завершення акції протесту проти увʼязнення активіста Сергія Стерненка, яка відбулася 20 березня.

Про це сказав глава Нацполіції Ігор Клименко на засіданні Верховної Ради.

Він наголосив, що правоохоронці вже встановили, хто саме намалював заборонену нацистську символіку. Але ім’я цієї особи поки не розголошують.

«Символ справді з’явився вже після завершення акції — о 23:35. Ми встановили цю особу. Не розкриватиму деталі, доки належним чином не будуть оформлені всі процесуальні документи», — заявив Клименко.

Нагадаємо, увечері 20 березня біля Офісу президента пройшла акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка і підозрюваного в убивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка. Учасники акції розписали стіни ОП, закидали будівлю димовими шашками та намагалися підпалити табличку «Президент України». Пізніше з’явилася інформація, що на будівлі з’явилася свастика.

Координаторка «Євромайдан SOS» Олександра Матвійчук заявила у Facebook, що це спланована провокація. Вона наголосила, що під час проведення акції свастики на будівлі ОП не було.