Байден запросив Путіна (і ще 39 лідерів) на переговори про клімат

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Байден запросив Путіна (і ще 39 лідерів) на переговори про клімат

Gage Skidmore / Flickr

Президент США Джо Байден запросив президента Росії Володимира Путіна та лідера Китаю Сі Цзіньпіна на перші великі міжнародні переговори про клімат.

Про це повідомило Associated Press із посиланням на неназвані джерела в адміністрації Байдена.

Саміт повинен пройти 22—23 квітня. На нього планують запросити понад 40 світових лідерів. Джерела агентства зазначають, що це будуть перші великі переговори про клімат нової адміністрації президента. Також саміт був однією з передвиборчих обіцянок Байдена.

AFP зазначає, що Байден навмисно запросив на переговори не тільки своїх міжнародних партнерів. «З огляду на те, наскільки важливе це питання для всього світу, ми повинні бути готові вести переговори про це на високому рівні», — зазначило джерело видання.

Згодом у Білому домі підтвердили запрошення Байдена для Путіна та Цзіньпіна. Загалом адміністрація президента США розіслала запрошення 40 світовим лідерам. Зустріч пройде в онлайн-форматі, її транслюватимуть у прямому ефірі.

На сайті Білого дому оприлюднили перелік запрошених. До нього увійшли лідери Австралії, Канади, Франції, Німеччини, Британії, Італії, Ізраїлю, Іспанії, Польщі, Туреччини, Обʼєднаних Арабських Еміратів, а також Республіки Конго, Кенії, Бангладеш, Індії та інших.