У Черкаській ОДА заявили, що область залишається у «помаранчевій» зоні

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У Черкаській ОДА заявили, що область залишається у «помаранчевій» зоні

Чузавков Сергей / УНИАН фото

У Черкаській обласній державній адміністрації заявили, що не будуть вводити обмеження «червоного» регіону — за рекомендаціями Міністерства охорони здоровʼя. Про це повідомляє пресслужба ОДА.

Глава адміністрації Олександр Скічко заявив, що, згідно з рішенням Державної комісії ТЕБ та НС, Черкащина не ввійшла до «червоної» карантинної зони й залишається у «помаранчевій».

«Визначення «червоної» зони проходить за декількома показниками. Основні серед них — заповненість лікарень (у нас по області 30%) та забезпеченість ліжко-місць киснем (у нас 96%). А ми зайшли за показниками виявлення нових випадків і високого рівня шпиталізації. У результаті склалась ситуація, що нібито є ліжко-місця, але за постановою уряду рекомендована «червона» зона. І МОЗ, зваживши економічні наслідки для області і міста, ухвалило рішення, аби Черкащина залишалась у «помаранчевій» зоні. Водночас наше завдання — збільшити кількість тестувань, аби зменшився коефіцієнт нових випадків та підійти зважено до шпиталізації, але це не має позначитись на якості надання послуг», — пояснив Скічко у відеозверненні.

Також було засідання комісії ТЕБ та НС. Увагу зосередили на тому, що Обʼєднані територіальні громади, у яких висока заповненість ліжок і найскладніша ситуація (Черкаси, Умань та Сміла) мають провести засідання своїх регіональних комісій і, можливо, вжити свої додаткові обмеження. Окрім цього, треба проконтролювати, аби всі нічні та розважальні заклади були зачинені — доручення дали Нацполіції.

Зазначимо, що вранці 25 березня МОЗ відніс до «червоної» зони карантину ще два регіони — Черкащину та Миколаївщину.