В Японії стартувала естафета олімпійського вогню

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
В Японії стартувала естафета олімпійського вогню

vasudevan Iyengar / twitter

Напередодні Олімпійських ігор в японській Фукусімі стартувала естафета олімпійського вогню.

Про це повідомляє NHK.

Вогонь запалили в Національному тренувальному центрі J-Village. Він служив базою при проведенні дезактиваційних робіт на пошкодженій атомній електростанції «Фукусіма-1». Вогонь пронесуть через всі 47 префектур країни. Планується, що в естафеті візьмуть участь приблизно 10 тисяч бігунів.

У звʼязку з пандемією влада просить місцевих глядачів не створювати натовпів на шляху проходження естафети, не підтримувати бігунів гучними вигуками та обовʼязково бути в масках. Також населення просять не вирушати за межі префектур. Кожен з бігунів нестиме факел приблизно 200 метрів протягом близько двох хвилин.

Проведення естафети не обійшлося без суперечок. Деякі бігуни відмовилися від участі на знак протесту проти лютневих висловлювань колишнього голови організаційного комітету Ігор, які можуть розцінюватися як сексистські.

Планується, що вогонь подорожуватиме країною протягом 121 дня і фінішує на Національному стадіоні в Токіо — якраз до церемонії відкриття Олімпіади 23 липня.

Олімпійські та Паралімпійські ігри в Токіо мали пройти влітку 2020 року. Однак через пандемію коронавірусу їх довелося перенести на нинішній рік — Олімпіада проходитиме з 23 липня до 8 серпня, Паралімпіада — з 24 серпня до 5 вересня.