Зеленський зняв санкції з російських братів-бізнесменів Ананьєвих та найбільшого виробника соди в РФ

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) від 23 березня про застосування та скасування санкцій. Зокрема, цим рішенням виключили із санкційного списку двох бізнесменів та одну компанію з Росії.

Указ від 23 березня оприлюднений на сайті глави держави.

Із санкційного списку фізичних осіб достроково вилучили двох російських бізнесменів, колишніх власників російського Промсвязьбанку — братів Олега і Дмитра Ананьєвих. Вони стали фігурантами санкцій (номери 742 та 743 у списку) у березні 2019 року. Обмеження проти них були введені терміном на три роки.

Крім того, з санкційного списку юридичних осіб виключили «Башкірську содову компанію», яку у російських ЗМІ називають найбільшим виробником соди в Росії. Компанія потрапила до списку санкцій (номер 154) у травні торік — теж терміном на три роки.

Причини виключення їх із санкційних списків наразі не уточнюються.

Нагадаємо, у травні торік Зеленський виключив зі списку санкцій онуку італійського диктатора Беніто Муссоліні Алессандру Муссоліні, бізнесмена російського походження Олексія Федоричева та ще низку осіб та компаній.