Україна внесла до чорного списку російського актора Сергія Дружка

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Україна внесла російського телеведучого Сергія Дружка у перелік осіб, які створюють загрозу нацбезпеці. Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури.

Мінкульт вніс Дружка до цього списку 19 березня за поданням Служби безпеки України від 11 березня. Загалом у ньому 179 осіб.

Дружко став відомим завдяки телепередачі «Незʼясовно, але факт», яка виходила на російському телебаченні з 2005 до 2008 року. Зазначимо, що у 2017 році — після перемоги української співачки Джамали на «Євробаченні» із піснею «1944» про депортацію кримських татар — Дружко випустив «відеовідповідь». Його пісня називається «Наш Крим».

«Є півострів Крим, і він наш історично, на мій погляд, абсолютно заслужено, — зазначав Дружко. — Пісня Джамали повʼязана з 1944 роком, а як ми знаємо, тоді була депортація кримських татар, але й не тільки їх. У цю депортацію потрапляли й греки, і болгари, і маса інших національностей, що населяли в той час Кримський півострів. А я народився і жив якраз у тих місцях, куди їх відправляли, це Західний Казахстан», — розповідав актор.