У Києві поліцейський у супермаркеті накинувся на жінку за відмову вдягнути маску. Його звільнили разом із безпосереднім керівником

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Києві працівник поліції охорони у супермаркеті штовхав та бив по голові жінку, яка у торговому залі відмовлялася одягнути захисну маску. У зв’язку з цим було призначено службове розслідування, а поліцейського звільнили.

Про це повідомили в департаменті внутрішньої безпеки Національної поліції України.

«Такі ганебні дії поліцейського нічим не можуть бути виправдані», — наголосили в поліції.

Окрім цього, було знято з посади безпосереднього керівника поліцейського, який застосував силу до покупниці, та оголошено догану начальнику столичного управління поліції охорони.

Зазначимо, відеозапис конфлікту між співробітником поліції охорони і відвідувачкою в супермаркеті опублікували в інтернет-мережі. На відео зафіксовано, що поліцейський забрав телефон у жінки та почав штовхати і бити її. Після одного з ударів жінка не втрималася на ногах і впала на підлогу.

Увага, на відео присутня нецензурна лексика!

Наразі співробітникам внутрішньої безпеки Нацполіції доручили провести ретельну перевірку подій у супермаркеті.

  • З 21 листопада в Україні набув чинності закон, який запровадив штрафи за неносіння масок у громадських будівлях і транспорті під час карантину. За перебування без маски чи респіратора фізосіб штрафують від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів, це становить від 170 до 225 гривень.
  • За минулу добу — 22 березня — в Україні виявили 11 476 нових хворих на COVID-19, серед яких 606 дітей і 357 медпрацівників.
  • У Києві, який перебуває в «червоній» зоні, з 20 березня запровадили тритижневий посилений карантин (до 9 квітня). Не працюватимуть ТРЦ та заклади культури; кафе та бари зможуть працювати лише навинос, а школи перейдуть на дистанційне навчання.