Журнал Time виставив на аукціон три обкладинки як NFT. Сумарно за них поки дають $72 тисячі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Журнал Time виставив на аукціон три обкладинки як NFT. Сумарно за них поки дають $72 тисячі

Американський журнал Time продає на блокчейн-платформі SuperRare три свої обкладинки у вигляді NFT-токена, одну з яких створили спеціально для аукціону.

Обкладинки продаються окремо і всі разом.

Перший лот — обкладинка 1966 року Is God Dead? («Бог мертвий?»), яка стала першою в історії журналу лише з одним текстом. Вона викликала дискусію серед читачів, а редакція отримала від них 3 421 лист. У 1960-х переважна більшість американців називали себе віруючими.

Друга обкладинка — Is Truth Dead? («Правда мертва?») від квітня 2017 року. Її присвятили першому року президентства Дональда Трампа. «У що він [Трамп] насправді вірить? Чи вважається брехнею, якщо він вірить у те, що говорить?» — писала редакторка TIME Ненсі Гіббс.

Третю обкладинкау створили спеціально для аукціону — Is Fiat Dead? («Фіат мертвий?») присвячена криптовалюті, яка кидає виклик фіатній моделі.

Фіатна валюта — це валюта, вартість якої забезпечується державою, що її випускає (звичні долари США, євро, гривні). Цінність таких грошей не залежить від їхнього матеріалу або розмірів державних і банківських резервів. Ця валюта існує за рахунок авторитету держави і законів, які вона встановлює. Може існувати як у готівковій, так і в електронній формі.

Сумарно за обкладинки поки дають $72 тисячі. Торги триватимуть до 24 березня.