У Британії вже вакцинували від COVID-19 половину дорослого населення. За день рекорд — 660 тисяч щеплень

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
У Британії вже вакцинували від COVID-19 половину дорослого населення. За день рекорд — 660 тисяч щеплень

Christopher Furlong / Staff / Getty Images

У Великій Британії вже половина дорослих громадян отримала як мінімум першу дозу вакцини проти коронавірусу. Напередодні в країні встановили рекорд — зробили 660 276 щеплень за добу.

Про це заявив міністр охорони здоровʼя країни Метт Хенкок, повідомляє Reuters.

Видання зазначає, що країна першою серед найбільших економік світу досягла такої позначки. Хоча в цілому за обсягами вакцинації населення її випереджають Ізраїль, Арабські Емірати та Чилі. Агентство зазначає, що інвестори уважно стежать, чия економіка покаже перші ознаки відновлення після імунізації.

Британський уряд заявив про намір щепити хоча б першою дозою всіх громадян віком від 50 років до середини квітня, а всіх дорослих — до кінця липня. За цей час планується поступово знімати карантинні обмеження.

Водночас у США щеплення хоча б однією дозою зробили понад 20% населення, а в Євросоюзі — менше 10%.

Напередодні премʼєр Британії Борис Джонсон зробив щеплення від коронавірусу препаратом AstraZeneca.

  • Деякі європейські країни протягом останнього тижня висловили стурбованість через повідомлення про важкі побічні ефекти від вакцини AstraZeneca. З міркувань безпеки від вакцини AstraZeneca тимчасово відмовились понад 20 країн світу. Все через те, що кілька людей померли після вакцинації внаслідок утворення тромбів. Проте доказів прямого звʼязку з вакциною наразі немає — розробники кажуть, що вона безпечна.
  • ВООЗ та Європейський медичний регулятор теж неодноразово заявляли, що препарат безпечний і не повʼязаний із тромбозом. Зрештою 18 березня країни почали повертатися до використання вакцини AstraZeneca.