Глава Єврокомісії пригрозила AstraZeneca забороною на експорт вакцини

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Глава Єврокомісії пригрозила AstraZeneca забороною на експорт вакцини

European Parliament / Flickr

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що комісія може заборонити фармацевтичній компанії AstraZeneca експорт вакцин проти коронавірусу через скорочення поставок у Європу.

Про це Ляєн заявила в інтервʼю Funkle Mediengruppe.

«У нас є можливість заборонити запланований експорт. Це послання AstraZeneca: ви спочатку виконуєте свій контракт з Європою, перш ніж почнете поставляти в інші країни», — наголосила глава Єврокомісії.

Ляєн дорікнула AstraZeneca в тому, що компанія доставила в Європу тільки 30% від узгодженої з Євросоюзом кількості препаратів. За її словами, в компанію вже направили офіційний лист про проблеми з доставкою вакцини.

У січні AstraZeneca попередила про проблеми з поставками препарату в Євросоюз. До березня фармацевтична фірма мала поставити близько 80 мільйонів доз у 27 країн ЄС. У Євросоюзу з AstraZeneca угода на 300 мільйонів доз.

  • У лютому італійський громадський мовник RAI опублікував контракт, який Єврокомісія уклала з компанією AstraZeneca на постачання її вакцини від коронавірусу. За угодою AstraZeneca до червня не отримуватиме прибутку від розповсюдження вакцини. Загалом сума угоди становить €870 млн.