Ісландія відкриває кордони для вакцинованих туристів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Ісландія відкриває кордони для вакцинованих туристів

Garðar Ólafs

Із 18 березня Ісландія дозволить вʼїзд усім туристам, які пройшли вакцинацію і мають цьому підтвердження. Правила вʼїзду, які з січня діють для громадян країн Шенгенської зони, тепер поширяться на всіх мандрівників.

Про це повідомляє МОЗ країни.

Під час вʼїзду до країни іноземцям зі щепленням тепер не доведеться йти на карантин і здавати тести на коронавірус. Митним органам потрібно предʼявити документ про вакцинацію.

Також в Ісландію пускатимуть тих, хто зможе довести, що перехворів на коронавірус (має результати тесту на антитіла).

Ісландія стала однією з перших європейських країн, яка відкрила кордони за межами Шенгенської зони. Передусім це зроблено для туристів зі США та Великої Британії.

  • Ісландія не вводила тотальний карантин і залишається країною з найменшим показником заражень. Станом на 17 березня у країні з населенням понад 360 тисяч осіб за весь час пандемії зафіксовано 6 087 випадків зараження на коронавірус. Померли 29 осіб.
  • На початку березня у звичній до землетрусів Ісландії за один тиждень сталося близько 17 тисяч підземних поштовхів, що надзвичайно багато — річна норма становить тисячу поштовхів. Учені очікують виверження вулкану біля столиці.