Розробник вакцини Pfizer створив альянс фармкомпаній, щоб ліквідувати брак вакцини в Європі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Розробник вакцини Pfizer створив альянс фармкомпаній, щоб ліквідувати брак вакцини в Європі

Tim Reckmann / Flickr

Німецька компанія BioNTech, яка розробила спільно з американською компанією Pfizer вакцину від коронавірусу, створила альянс фармацевтичних компаній, щоб ліквідувати брак препаратів від COVID-19 в Європі.

Про це пише The Wall Street Journal.

До альянсу увійшли 13 фармацевтичних організацій. Серед них — Novartis AG, Merck KGaA і Sanofi SA. Вони поставили за мету виготовити 2 млрд доз вакцини до кінця 2021 року.

За словами представника BioNTech, переговори про новий альянс координувалися з Pfizer. У компанії також зазначили, що нові обмеження на експорт вакцин, запроваджені Євросоюзом, Великою Британією та США, можуть порушити ланцюжок постачання дефіцитних інгредієнтів для вакцин.

В рамках нового альянсу BioNTech планує розширити власне виробництво — у квітні в Німеччині має запрацювати новий завод потужністю в 750 млн доз вакцини на рік.

  • Раніше Європейський Союз продовжив заборону на експорт вакцин від коронавірусу в інші країни.
  • За даними The New York Times, США зберігають мільйони невикористаних доз вакцини від коронавірусу AstraZeneca і відмовляються передавати їх іншим країнам, які потребують їх. Хоча Штати ще не схвалили цей препарат на відміну від країн Європейського Союзу.