Інвестор Tesla подав до суду на Ілона Маска за «безладні» твіти

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Інвестор компанії Tesla Чейз Герріті подав позов проти Ілона Маска і ради директорів компанії в суд Делавера, в якому стверджує, що «безладні» пости Маска в Twitter наражають Tesla на фінансові ризики.

Про це пише Bloomberg.

У позові йдеться, що твіти Маска можуть нести мільярдні збитки компанії і порушують умови угоди 2018 року із Комісією з цінних паперів США (SEC), за якою Маск повинен погоджувати публікації в соцмережах. Рада директорів Tesla в позові звинувачується в нездатності контролювати поведінку Маска в інтернеті.

У серпні 2018 року Маск написав в Twitter, що хоче зробити Tesla приватною компанією, заплативши інвесторам по $420 за акцію, чим підняв акції на 10%. Позивач вказує, що на наступній торговельній сесії Маск визнав, що не платитиме, через що акції Tesla обвалилася на $3,96 млрд. За це його покарали штрафом в $20 млн і обіцянкою узгоджувати заяви про Tesla c юристом. Тоді він позбувся місця голови ради директорів, але залишився директором Tesla.

Герріті за приклад також навів твіт від 1 травня 2020 року. Маск тоді написав, що ціна акцій Tesla занадто висока, після чого вартість компанії впала на $14 млрд.