«Агент НАБУ» Шевченко заявив, що в його авто намагалися встановити прослушку: Не знаю, від кого це вітання — Єрмака чи Авакова

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
«Агент НАБУ» Шевченко заявив, що в його авто намагалися встановити прослушку: Не знаю, від кого це вітання — Єрмака чи Авакова

Facebook / Євген Шевченко

Євген Шевченко, якого у ЗМІ називають позаштатним агентом Національного антикорупційного бюро, заявив, що в його автомобіль намагалися встановити обладнання для прослуховування та стеження. Про це він написав у Facebook.

«Якісь олені вскрили моє авто і намагалися встановити обладнання для стеження і прослуховування, але робили це настільки незграбно, що залишили кусок проволоки на самому видному місці», — розповів Шевченко.

Разом з тим, він зазначає, що «скоро дізнаємося», хто до цього причетний. «Поки що не знаю, від кого це вітання — від Єрмака [глава Офісу президента] чи Авакова [глава Міністерства внутрішніх справ]», — додав він.

Напередодні Шевченко повідомив, що дав інтерв’ю міжнародному розслідувачу з Bellingcat Христо Грозев про ймовірний зрив спецоперації із затримання бойовиків із «ПВК Вагнера».

Раніше Шевченко в інтерв’ю «Громадське» розповідав, що співпрацював з детективами НАБУ на конфіденційних і добровільних засадах «у тих провадженнях, інформація стосовно яких у була». «Наприклад, інформація про не дуже гарні дії в будь-яких ситуаціях в корупційній сфері, або на держпідприємствах, або хтось намагався давати хабара детективами НАБУ», - додавав він.

Нагадаємо, на початку березня стало відомо, що генпрокурор Ірина Венедіктова подала позов до суду проти ведучої Яніни Соколової через її інтервʼю з Шевченком. В ньому йшлося про рекордний хабар у $6 мільйонів для керівників антикорупційних органів за закриття кримінального провадження проти ексміністра часів Януковича Миколи Злочевського. Шевченко тоді сказав, що «Венедіктова брала хабар за це».