ВООЗ: Кожна третя жінка у світі зазнала насильства

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
ВООЗ: Кожна третя жінка у світі зазнала насильства

Sydney Sims / Unsplash

Згідно з новим аналізом Всесвітньої організації охорони здоровʼя (ВООЗ), кожна третя жінка у світі (близько 800 мільйонів) зазнавала фізичного або сексуального насильства протягом свого життя.

Про це пише BBC.

У новому звіті йдеться про те, що хоча кількість жінок, які постраждали від насильства, практично не змінилася з часу останнього глобального дослідження ВООЗ у 2013 році, жертвами жінки стають в усе більш ранньому віці. За даними експертів, кожна четверта жінка у віці від 15 до 24 років вже зазнає наруги з боку чоловіка.

Організація проаналізувала дані існуючих опитувань у 161 країні за період з 2000 до 2018 року. Було встановлено, що насильство з боку сексуального партнера є найпоширенішою формою жорстокого поводження. Про нього повідомили близько 641 мільйона жінок. При цьому 6% жінок у всьому світі заявили, що зазнали нападу з боку сторонніх чоловіків.

У доповіді йдеться, що жінки, які живуть у країнах з низьким рівнем доходу, з більшою ймовірністю зазнавали фізичного та/або сексуального насильства у своєму житті. При цьому автори дослідження зазначили, що «хоча цифри показують і без того катастрофічно високий рівень насильства стосовно жінок», вони не відображають триваючий вплив на це питання пандемії коронавірусу.

ВООЗ закликала держави-члени ООН співпрацювати з громадськими організаціями, щоб забезпечити доступність послуг для вразливих жінок, а також надавати необхідне фінансування.

  • Раніше ООН повідомляла, що щодня від рук члена своєї сімʼї гинуть 137 жінок.