Омбудсмен Денісова попросила Окружний адмінсуд скасувати платні послуги в СІЗО

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Омбудсмен Денісова попросила Окружний адмінсуд скасувати платні послуги в СІЗО

Фото УНІАН

Окружний адміністративний суд Києва почав розглядати позов уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової про скасування платних послуг у слідчих ізоляторах України.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Денісова позивається до Міністерства юстиції. Вона просить суд визнати протиправним наказ Мін’юсту, яким було запроваджено експериментальний проєкт з надання платних послуг у слідчих ізоляторах. «Серед інших вимог позову — зобов’язати відповідача виключити з Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів України вказаний наказ», — йдеться у повідомленні.

Суд вирішив розглядати справу за правилами загального позовного провадження та призначив підготовче засідання на 18 березня.

  • 22 квітня 2020 року Кабінет міністрів підтримав впровадження платних камер підвищеного комфорту. Крім цього Міністерство юстиції вирішило продавати подарункові сертифікати в платні камери СІЗО. Сертифікат можна придбати онлайн, а діяти він буде 6 місяців. Мінʼюст обіцяє «клієнтам» цілодобову охорону і триразове харчування.
  • 28 вересня Мінʼюст змінив правила розпорядку в СІЗО. Тепер там можуть зʼявитися холодильники, мультиварки, настільний теніс, тренажери.
  • В Україні в рамках «великого розпродажу в’язниць» виставили на онлайн-аукціон Ірпінський виправний центр № 132 в центрі селища Коцюбинське.