Лукашенко допустив розміщення на території Білорусі російських військових літаків

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Лукашенко допустив розміщення на території Білорусі російських військових літаків

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко допустив розташування на території країни військової авіації Росії.

Про це пише його пресслужба.

Лукашенко розповів, що у 2014 році під час Чемпіонату світу з хокею російські військові літаки перебували на території Білорусі у рамках спільного чергування, тому цей досвід можна використовувати й надалі.

«Дайте нам ці літаки. Але на цих літаках, як тоді, повинні літати росіяни і білоруси разом. А баз досить, їх не треба створювати, навіщо гроші даремно витрачати ... Краще купити або побудувати нові літаки для цього», — заявив він.

За словами Лукашенка, питання розміщення військових літаків Росії у Білорусі було однією з головних тем під час його останньої зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним.

«Звичайно, якщо вони зможуть базуватися на наших базах і наші хлопці будуть літати разом з росіянами, звичайно ж, треба просити тоді і озброєння до цих літаків. І до того ж сучасна зброя має бути. Цей блок, напевно, був найбільшим у наших переговорах» — сказав він.

  • 22 лютого президент Росії Володимир Путін і самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко провели переговори у російському місті Сочі, які тривали трохи більше години.
  • Під час протокольної частини зустрічі вони обговорили економічні питання і пандемію. Лукашенко дякував Путіну за допомогу білоруській економіці і наголошував, що російська вакцина «Супутник V» — «найефективніша у світі». Її виробництво на території Білорусі планують почати у березні.