Україна розпочала запровадження санкцій проти австрійських архітекторів через будівництво театру в окупованому Криму

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Україна започаткувала запровадження санкцій стосовно австрійського архітектурного бюро Coop Himmelb(l)au та його керівництва через будівництво оперного театру в окупованому Росією Севастополі.

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на Міністерство закордонних справ.

«Україна започаткувала внутрішньодержавні процедури з кримінального переслідування австрійського архітектурного бюро», — повідомили у відомстві.

В МЗС зазначили, що Україна також започаткувала запровадження санкцій проти компанії та її керівництва за «співробітництво з російською окупаційною адміністрацією та пособництво у спробі легітимізації Росією анексії Криму».

Які конкретно санкційні обмеження будуть вводити — у МЗС поки не уточнюють.

Про що йдеться?

Наприкінці листопада стало відомо, що австрійське архітектурне бюро Coop Himmelb(l)au будуватиме один із проєктів президента Росії Володимира Путіна в окупованому Севастополі — оперний театр.

Прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала кримінальне провадження проти представників цього бюро. Українська влада тоді заявила про підготовку санкцій проти бюро за співпрацю з російською окупаційною адміністрацією та пособництво у спробі легітимізації Росією анексії Криму.

У свою чергу в Міністерстві закордонних справ Австрії, коментуючи участь Coop Himmelb(l)au у проєкті в окупованому Криму, заявили, що дії приватних компаній не є державною діяльністю, тому їх не слід розглядати як порушення політики невизнання.