Президент Домінікани заявив про наміри збудувати стіну на кордоні з Гаїті

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Президент Домінікани заявив про наміри збудувати стіну на кордоні з Гаїті

Facebook / Luis Abinader

Президент Домініканської Республіки Луїс Абінадер планує побудувати стіну на кордоні з Гаїті. Так він вирішив боротися зі злочинністю на кордоні між двома країнами — нелегальною міграцією, незаконним обігом наркотиків і торгівлею викраденими авто.

Про це глава держави заявив у посланні до Конгресу, повідомляє газета Diario Libre.

Абінадер розповів про плани у другій половині 2021 року посилити заходи безпеки на кордоні з сусідньою державою. Вони включатимуть «фізичні й технологічні засоби», у тому числі подвійну стіну на найбільш конфліктних ділянках, датчики руху, системи розпізнавання осіб, радари і системи інфрачервоного випромінювання.

«Зі всім цим протягом двох років ми хочемо покласти край серйозним проблемам», — підкреслив президент Домінікани.

Абінадер зробив заяву про будівництво стіни на тлі політичної кризи в Гаїті. На початку лютого влада Гаїті заявила, що попередила підготовку державного перевороту і замаху на президента республіки Жовенеля Моїза. За відповідними звинуваченнями тоді затримали понад 20 людей, зокрема, суддю Верховного суду та одного з високопосадовців поліції Гаїті.

Країна перебуває на межі конституційної кризи — опозиція, яка складається з активістів, політиків і релігійних лідерів, зажадала відставки президента Моїза, заявивши, що його пʼятирічний термін закінчився ще 7 лютого. Але президент відмовляється залишити посаду, стверджуючи, що його термін завершується лише через рік.