«Добудуйте хоча б Дарницький». Кличко відповів «Укравтодору» на заклик віддати Подільський міст

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Добудуйте хоча б Дарницький». Кличко відповів «Укравтодору» на заклик віддати Подільський міст

Скакодуб Андрей / POOL

Мер Києва Віталій Кличко закликав Державне агентство автомобільних доріг («Укравтодор») утриматися від маніпуляцій після заклику до КМДА передати на баланс агентства Подільсько-Воскресенький міст.

Про це йдеться в Telegram-каналі мера.

«Друзі! «Укравтодору» як державній структурі варто не займатися маніпуляціями і публічними заявами, а взяти й нарешті добудувати та ввести в експлуатацію хоча б Дарницький міст», — написав Кличко.

Мер нагадав, що з 2004 року міст стоїть недобудованим і не введеним в експлуатацію. «А по ньому їздять авто, тисячі людей щодня. Місто, за законом, не має права здійснювати там роботи, оскільки міст перебуває на балансі «Укрзалізниці», — пояснив Кличко.

Він підкреслив, що відомство вже кілька років, попри всі звернення столичної влади, не передає міст на баланс Києва — отже, його повинна добудувати держава.

На думку Кличка, передача Подільсько-Воскресенського мостового переходу на баланс «Укравтодору» значно відтермінує його добудову. Мер запевнив, що роботи на мостовому переході вже вийшли на фінальну стадію добудови.

«Терміни робіт дещо зсунулися через пандемію, що спричинила й економічну кризу, і проблеми з логістикою. Також внесли, так би мовити, «корективи» і протести мешканців Русанівських садів», — додав мер.

  • Напередодні «Укравтодор» звернувся до КМДА із закликом передати йому на баланс Подільсько-Воскресенський міст. Агентство стверджує, що має успішний досвід будівництва мостових ансамблів по всій країні, а також стабільне фінансування.
  • Подільсько-Воскресенський міст має зʼєднати Поділ з лівобережними районами Воскресенка та Райдужний масив. Будівництво, розпочате у 1993 році (фактично у 2003 році), неодноразово зупиняли через брак фінансування.