«Що з 1991 року поцупили в українського народу — буде повернуто». Секретар РНБО Данілов анонсував рішення щодо офшорів депутатів

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Наступні рішення Ради безпеки та оборони стосуватимуться народних депутатів, які ніколи не працювали в бізнесі, проте мають величезні статки в офшорах.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов в ефірі «Свободи слова Савіка Шустера» 19 лютого.

«Далі буде. Далі будуть офшори, власність, далі буде все. Що з 1991 року поцупили в українського народу — буде повернуто українському народу. Більше того, я можу сказати: усі ці депутати, які сьогодні сидять, у яких статки 300 мільйонів, 400 мільйонів — люди добрі, де ви це взяли? Ви жодного разу не працювали в бізнесі, ви постійно працювали на посадах, у вас статки на мільярди. Зупиняється все це», — запевнив він.

Також Данілов анонсував, що найближчим часом — на наступних засіданнях Ради нацбезпеки і оборони — люди побачать «ще більше і ще цікавіше».

«Там будуть депутати, і там буде багато тих людей, які жодного разу не працювали ніде, а мають сьогодні величезні статки — усі будуть повертати», — сказав секретар РНБО.

Данілов зазначив, що окремо вирішуватимуть ситуацію з державними надрами.

«Це буде окрема ситуація. Коли забрали все, що можна забрати, жодної копійки не сплачують до бюджету. Закінчилися ті часи. Наголошую, усі люди, які мають бізнес у Росії, заробляють там гроші, потім їх витрачають на промивання нам мізків, найближчим часом це буде публічна інформація, і всі це бачитимуть», — пообіцяв він.

  • Україна 19 лютого 2021 року ввела санкції проти 8 людей (трьох українців, пʼятьох росіян) — серед них Медведчук і Марченко (за фінансування тероризму). СБУ уточнила, що йдеться про фінансування «ЛНР» через постачання вугілля. Також у списку опинились 19 компаній.
  • 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію санкції проти нардепа від ОПзЖ, близького соратника Медведчука — Тараса Козака, а також його телеканалів — «112 Україна», ZIK і NewsOne. В Офісі президента заявили, що РНБО отримала від СБУ докази, що ці канали тривалий час фінансуються з Росії.