Партія ОПзЖ назвала санкції проти Медведчука «політичною репресією» та «диктатурою»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Партія ОПзЖ назвала санкції проти Медведчука «політичною репресією» та «диктатурою»

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Партія «Опозиційна платформа — За життя» назвала санкції проти її співголови Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко «політичною репресією». Про це йдеться у повідомленні політсили.

«Опозиційна платформа — За життя» оцінює рішення РНБО щодо введення персональних санкцій проти Віктора Медведчука, Тараса Козака та членів їх сімей [дружин Оксани Марченко та Наталії Лавренюк] як спланований акт політичних репресій. Це бажання диктаторського режиму Зеленського звести рахунки з лідерами опозиції і завдати удару по найбільш рейтинговій політичній силі країни. Ніяких законних підстав для цієї позасудової розправи не існує», — заявили в ОПзЖ.

У партії нагадали, що вони ініціювали початок процедури імпічменту Володимира Зеленського «і будуть робити все, щоб вона була доведена до кінця».

  • Україна 19 лютого 2021 року ввела санкції проти 8 людей (троє українців, пʼятеро росіян) — серед них Медведчук і Марченко (за фінансування тероризму). СБУ уточнила, що йдеться про фінансування «ЛНР» через постачання вугілля. Також у списку опинились 19 компаній. Які саме — наразі невідомо, але вони зареєстровані в інших країнах.
  • 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію санкції проти нардепа від ОПЗЖ близького соратника Медведчука — Тараса Козака, а також його телеканалів — «112 Україна», ZIK і NewsOne. В Офісі президента заявили, що РНБО отримала від СБУ докази, що ці канали тривалий час фінансуються з Росії.