«Укрзалізниця» скасувала додаткові рейси в Івано-Франківськ до 8 Березня. Замість них призначила поїзд Запоріжжя — Львів

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
«Укрзалізниця» скасувала додаткові рейси в Івано-Франківськ до 8 Березня. Замість них призначила поїзд Запоріжжя — Львів

Михайло Мельниченко / «Бабель»

«Укрзалізниця» (УЗ) скасувала додаткові рейси поїзда № 43 Київ — Івано-Франківськ через зростання кількості хворих на коронавірус і посилення карантинних обмежень.

Про це повідомили у пресслужбі УЗ.

Як зазначається, зі столиці до Івано-Франківська поїзд мав прямувати 5 та 9 березня (4 та 8 березня зворотно).

Натомість «Укрзалізниця» призначила спеціальні рейси поїзда № 120 Запоріжжя — Львів на 5 та 7 березня (6 та 8 березня зворотно).

«Укрзалізниця» уважно слідкує за епідемічною ситуацією в регіонах й у зв’язку з підвищенням рівня захворюваності на COVID-19 і введенням додаткових карантинних обмежень в Івано-Франківській області пропонує альтернативні напрямки подорожі: серед 8 призначених до першого подовженого весняного вікенду поїздів рекомендовано рейси до Одеси, Ужгорода, Вінниці, Сум і Ковеля», — зауважили в компанії.

  • В Івано-Франківській області спостерігається надзвичайно високий рівень захворюваності на коронавірус — у багатьох населених пунктах заповненість ліжко-місць понад 90%. У Центральній клінічній лікарні немає вільних ліжок. У звʼязку з цим госпіталізованих розміщують у коридорах та їдальнях. На місце виїхав головний санлікар Віктор Ляшко, щоб розібратися в ситуації.
  • З 22 до 28 лютого в регіоні вводять «червону» карантинну зону через критичне поширення коронавірусу. У цей період закладам харчування дозволять працювати лише навинос. Робота розважальних закладів, кінотеатрів, клубів, спортзалів забороняється. Також будуть закриті школи для учнів 5—11 класів, а проведення масових культурних і релігійних заходів буде заборонене.
  • До того ж на Прикарпатті розгорнуть перший в Україні мобільний госпіталь для хворих на коронавірус.
  • У Чернівецькій області теж наголошують на загрозливій ситуації з коронавірусом — у лікарнях нестача ліжок, щодня госпіталізують понад 100 людей.
  • З 24 лютого Україна повертається до адаптивного карантину та буде поділена на чотири рівні («зелений, «жовтий», «помаранчевий» і «червоний») — усе, як і раніше, залежить від поширення коронавірусу в області.