Журналіст поговорив у Clubhouse з імовірною донькою Путіна. Ось що вона йому розповіла

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Журналіст поговорив у Clubhouse з імовірною донькою Путіна. Ось що вона йому розповіла

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Користувачка Instagram Луїза Розова (справжнє імʼя Єлизавета), яку видання «Проект» назвало донькою президента Росії Володимира Путіна, зареєструвалася в соціальній мережі Clubhouse і поговорила з журналістом Андрієм Захаровим, який і був одним з авторів розслідування. Повну розшифровку розмови опублікувало видання Znak.

Хтось із її подруг підключив до розмови Захарова. Він близько 10 хвилин ставив дівчині запитання. На головне запитання журналіста, чи справді вона дочка Путіна, та промовчала. Її подруги хором відповіли: «Ми домовилися, що на найголовніше запитання ми не відповідаємо». Розова заявила, що розслідування про її сімʼю не завдало їй травму. Ліза навіть сказала, що вдячна за те, що дізналися її акаунт.

Дівчина також розповіла, що вона «абсолютно ніяк» не повʼязана з політикою, захоплюється модою і вчиться в Санкт-Петербурзькому державному університеті промислових технологій і дизайну. За її словами, вона не планує виїжджати з Росії за кордон, хоча визнає, що живе в інформаційному «міхурі» — не дивиться телевізор, а новини читає лише час від часу в Telegram. Вона зауважила, що натомість купує журнал Vogue, дивиться арт-покази і любить ходити в сусідній ресторан, щоб «зʼїсти пасти й обговорити з друзями плітки та розслідування».

Потім хтось із подруг відключив Захарова від розмови, однак дівчина продовжила говорити про покарання за наклеп. Однак вона не уточнила, кого саме в цьому звинувачує.

Нагадаємо, що за даними видання «Проект», «Луїзу Розову» Путіну у 2003 році народила Світлана Кривоногих, яка після знайомства з ним стала акціонером одного з найбільших банків країни «Россия». Журналісти зазначають, що Ліза «феноменально схожа» на Путіна. У копіях документів, з якими ознайомився ЗМІ, батько Єлизавети не вказаний, але відомо її по батькові — Володимирівна.

Як відомо, у Путіна є дві дочки від шлюбу з Людмилою Путіною. Утім, російський президент не любить розповідати про своїх дітей, а остання його фотографія з сімʼєю була опублікована у 2002 році.

navalny.com

Старшу доньку Путіна звуть Марія Воронцова (народилась у 1985 році). Агентство Reuters у 2015 році повідомляло, що вона — випускниця факультету фундаментальної медицини МДУ та робить карʼєру в ендокринології, вийшла заміж за нідерландця і тепер має прізвище Фаасен. Молодшою дочкою Путіна є директор фонду «Національний інтелектуальний розвиток» Катерина Тихонова (1986).

У 2020 році Путін в інтервʼю розповідав, що у нього є онуки, однак не назвав ані їхні імена, ані кількість.