В Австралії у крокодилі знайшли рештки рибалки, який зник кілька днів тому. Це вже третій напад за місяць

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
В Австралії у крокодилі знайшли рештки рибалки, який зник кілька днів тому. Це вже третій напад за місяць

zibik / Unsplash

В австралійському штаті Квінсленд людські рештки виявили всередині триметрового крокодила. За даними поліції, вони належать 69-річному Ендрю Херду, який вирушив на рибалку біля острова Хінчінбрук 11 лютого, але не повернувся. Про це повідомляє CNN.

Тварину спіймав і вбив (гуманно приспав) Департамент навколишнього середовища Квінсленду (DES).

«Наразі ми можемо тільки підтвердити, що знайшли людські останки в одному крокодилі», — заявив виконувач обовʼязків інспектора поліції Квінсленду Ендрю Коуї, додавши, що процес обстеження другого крокодила ще не завершений. За його словами, обидві тварини були знайдені в районі, де, як передбачалося, Херд рибалив. Також поліція виявила його човен — він був зі значними ушкодженнями.

«Важливо, аби люди знали: якщо ви в кущах — поруч змії, якщо ви на воді — крокодили», — попередив інспектор.

Інший рибалка розповів журналістам про свою сутичку з великим крокодилом в тому ж районі, де зник Херд, — тварина напала на човен.

Це третій напад крокодилів у штаті цього місяця. Взагалі напади крокодилів в Австралії рідкісні, але офіційні особи Квінсленду постійно проводять кампанію з безпеки, щоб попередити жителів про ризики купання або відпочинку біля водойм, що кишать крокодилами. Наприклад, у кінці січня чоловік втік від крокодила, який вкусив його за голову, відкривши йому пащу голими руками, інший відбився від хижака під час купання в озері. У 2019 рибалка з Квінсленду дивом уникнув нападу, тицьнувши крокодилу пальцем в око.

  • Учені довели, що предки американських алігаторів — доісторичні крокодили дейнозухи — полювали на великих динозаврів. Сила щелепи прадавніх рептилій дозволяла вбивати навіть найбільших динозаврів.
  • Група вчених отримала Шнобелівську премію з акустики за вивчення реву самки китайського алігатора в різних повітряних середовищах. Вони змогли записати голос рептилії, яка вдихнула суміш гелію і кисню.