Білий дім: Більшості «нових мігрантів» через коронавірус відмовлять у вʼїзді в США

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Через пандемію коронавірусу Сполучені Штати Америки будуть відмовляти більшості «нових мігрантів» у вʼїзді до країни. Про це заявила прессекретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі, цитує «Голос Америки».

«Зараз не час [для приїзду мігрантів], і переважній більшості людей буде відмовлено [у вʼїзді]», — зазначила Псакі.

Це рішення було прийнято адміністрацією Байдена, виходячи з несприятливої епідеміологічної обстановки, а також брак часу для розробки нових процедур прийому мігрантів, додала Дженніфер Псакі.

Нагадаємо, президент США Байден оголосив про створення робочої групи щодо воззʼєднання родин мігрантів, затриманих під час незаконного перетину кордону. За Трампа існувала практика розлучати таких мігрантів з дітьми, що викликало критику як усередині країни, так і за кордоном.

Інші рішення Байдена націлені на те, щоб полегшити отримання мігрантами американського громадянства, а також на боротьбу з причинами, що штовхають їх на міграцію. Ймовірно, він запропонує закон, який допоможе легалізувати 11 млн людей, що перебувають у США без законних підстав. Міграційну політику Трампа Байден назвав «моральною і національною ганьбою».