Путін зустрівся з керівниками росЗМІ та запевнив, що Кремль «не кине» «ЛДНР»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Путін зустрівся з керівниками росЗМІ та запевнив, що Кремль «не кине» «ЛДНР»

Пресслужба президента російської федерації

Президент Росії Володимир Путін провів у закритому режимі зустріч із керівниками кількох російських ЗМІ на тлі протестів на підтримку опозиціонера Олексія Навального.

Про це пише російська служба BBC, посилаючись на дані присутніх там журналістів, які розповіли деталі на умовах анонімності.

За даними видання, на зустрічі прокремлівська пропагандистка, головна редакторка телеканалу Russia Today Маргарита Симоньян запитала у Путіна про те, чи планує Росія продовжити підтримувати «ДНР» і «ЛНР». На що той заявив, що «Донбас не кинуть». Інших деталей його відповіді не наводять.

Також на зустрічі обговорювали події в Білорусі та США і потенційну загрозу закриття YouTube у Росії. Єдине гостре запитання, як зазначає BBC, стосувалося Навального. І це також було єдине, що Путін дозволив цитувати.

Він стверджував, що в першій телефонній розмові з президентом Франції після отруєння Навального пропонував, щоб російські фахівці поїхали до Європи та попрацювали разом в лабораторіях, щоб визначити отруту у зібраних зразках. І він нібито пообіцяв Макрону, що якщо в результаті досліджень знайдуть «хоч щось», то кримінальну справу буде порушено.

Путін щороку проводить такі закриті зустрічі з головними редакторами росЗМІ. На них діє правило — спілкування проходить у форматі off the record, тобто відповіді залишаються непублічними.