Хакери зламали сторінку української IKEA в Instagram. Тепер там зовсім інший контент

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Офіційний акаунт в Instagram шведського ритейлера IKEA в Україні зламали й публікують там інший контент. Усі попередні публікації видалили. Зараз сторінка має 9 279 підписників і 1 підписку — на сторінку про Аллаха.

В компанії «Бабелю» повідомили, що зараз намагаються відновити доступ до акаунту.

«Сьогодні зранку офіційна сторінка ІКЕА Україна в Instagram зазнала хакерської атаки, через що її оригінальний контент є наразі недоступним. Ми щиро перепрошуємо за ситуацію, що склалася, та за незручності, які могли виникнути у зв’язку із нею. Наші фахівці роблять усе можливе, аби якнайшвидше її виправити», — розповіли в українському представництві IKEA.

Сторінка мала «синю галочку» від Instagram — це вказує, що сторінка або профіль є справжніми. Це ознака того, що адміністрація соцмережі перевірила цю сторінку на справжність, тобто за акаунтом з такою відміткою стоїть реальна людина, а не шахрай.

«Бабель»

Нагадаємо, 1 лютого 2021 року шведський ритейлер IKEA відкрив перший магазин в Україні — компанія намагалась вийти на ринок 15 років (це рекорд). Другий офлайн-магазин у Києві IKEA планує відкрити восени 2021 року. До цього в Україні функціонував онлайн-магазин компанії.